Ponta vrea să se adreseze marți Parlamentului

Ponta vrea să se adreseze marți Parlamentului
Publicat: 19/11/2012, 14:32
Actualizat: 25/06/2013, 17:28

Premierul Victor Ponta a transmis o solicitare conducerii Senatului de a se adresa marți plenului celor două Camere ale Parlamentului, una dintre teme fiind legată de poziția României în cadrul discuțiilor la nivelul Consiliului European privind bugetul UE, au declarat surse parlamentare.

De asemenea, convocarea plenului celor două Camere va fi decisă luni seară, în cadrul unei ședințe a Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, convocată pentru ora 19.00.

În cadrul ședinței ar urma să fie adoptată o poziție a Parlamentului legată de mandatul participării la Consiliul European, conform acelorași surse.

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, că tema reprezentării României la Consiliul European poate face obiectul unei dezbateri parlamentare, el arătând că USL examinează posibilitatea de a convoca marți o ședință de plen reunit pe acest subiect.

„Eu cred că acest subiect major al poziției României la Consiliul European poate să facă conținutul și al unei dezbateri parlamentare. Examinăm posibilitatea de a facem mâine o ședință a Camerelor reunite pe acest subiect. Propun asta, vedem decizia”, a spus Antonescu.

El a arătat că USL a convocat pentru marți grupurile sale parlamentare în ședință comună pentru a stabili de principiu poziția USL față de reprezentare și de convocarea unui plen reunit.

Premierul Victor Ponta a anunțat, luni, că USL a adoptat o rezoluție de susținere a propunerilor formulate pentru viitorul buget al UE de către președinții CE și PE, cerând ca toți reprezentanții României în structurile europene, inclusiv președintele Traian Băsescu, să susțină aceleași propuneri.

„Am propus această rezoluție referitoare la susținerea pentru toți reprezentanții României în structurile europene a poziției privind politica de coeziune și politica agricolă comună (PAC). USL susține propunerile formulate pentru viitorul mecanism financiar multianual formulate de președintele Comisiei Europene, Jose Manule Barroso, și președintele Parlamentului European, Martin Schulz. Aceste propuneri formulate de Comisia Europeană și Parlamentul European îndeplinesc obiectivele fundamentale ale României în perioada 2014-2020 referitoare la politica agricolă comună și la politica de coeziune”, a spus Ponta.

Ponta a spus că USL, ca formațiune majoritară de guvernare în acest moment în Parlament și, foarte posibil, ca viitoare coaliție de guvernare după 9 decembrie, îi solicită președintelui României, Traian Băsescu, și celorlați reprezentanți – inclusiv lui, ca premier, și miniștrilor din Cabinetul său – ca în cadrul reuniunilor la care participă să meargă în totalitate pe poziția exprimată de Comisia Europeană și de Parlamentul European.

„Toți reprezentanții României trebuie să se comporte și să sprijine ce e în interesul României. Această rezoluție va constitui pentru Guvern, reprezentanți ai USL, pentru Parlament, în care USL deține majoritatea, o poziție clară, fundamentală, de la care nimeni nu poate să se abată în reprezentarea României”, a spus Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...